beschoeiing geplaatst door De Zwart Grondverzet

Laat uw beschoeiing plaatsen door De Zwart Grondverzet

Heeft u een tuin met een sloot? Of heeft u een tuin met veel hoogteverschil?

Beschoeiingen worden vaak aangelegd bij een waterkant, een sloot in de achtertuin, een schuin aflopende tuin, glooiende terreinen en lager gelegen oevers. Een beschoeiing zorgt er voor dat de grond niet wegzakt en wordt gebruikt om het hoogteverschil met de grond op te vangen. Heeft u bijvoorbeeld een sloot of een schuin aflopende tuin, dan kan een beschoeiing voor u een uitkomst zijn.

De hardhouten beschoeiing is het meest gekozen type beschoeiing en wordt door ons geadviseerd. Deze type oogt natuurlijk en heeft een mooie warme uitstraling. Ook heeft hardhout het minste houtrot. Angelim Vermelho is bijvoorbeeld een soort hout dat vaak gebruikt wordt bij beschoeiingen. Dit is een (zeer duurzaam) zwaar, tropisch hardhout dat groeit in Brazilië, het Amazonegebied en de Guyana’s. Dit hout is geel- tot roodbruin gekleurd.

Naast beschoeiingen maken wij ook vlonders en damwanden. Het verschil tussen een beschoeiing en een damwand, is dat een beschoeiing wordt toegepast voor lagere te keren grondhoogten, dus bijvoorbeeld bij oeverbescherming van vijvers of sloten. Bij groter hoogteverschil, vaak bij meer dan 1,5 meter, wordt gekozen voor een damwand.

Wanneer u advies wilt hebben over het plaatsen van uw beschoeiing, neem dan gerust contact met ons op. De Zwart Grondverzet denkt graag met u mee! Ook voor het vervangen van uw beschoeiing bent u bij ons aan het juiste adres.