Beschoeiing en veranda Gouderak

maart 2024
Gouderak
Beschoeiing en vlonder

Een familie had de wens om in hun vrije tijd te ontspannen langs het water. Helaas waren de vlonder en beschoeiing in zo’n slechte staat dat ze niet meer stevig genoeg waren. De tuin dreigde weg te zakken richting het water. Om dit probleem op te lossen, kregen wij de opdracht om zowel de beschoeiing als de vlonder te vernieuwen.

We hebben de bestaande beschoeiing verwijderd en direct afgevoerd. Vervolgens hebben we met onze vrachtwagen de nieuwe beschoeiing geleverd en geïnstalleerd. Voor de beschoeiing geven we de voorkeur aan Angelim Vermelho of Azobé hardhout (duurzaam en verantwoord tropisch hardhout). Dit materiaal is zeer robuust en bestand tegen water, met een lange levensduur – tot wel 25 jaar!

Bij het plaatsen van een beschoeiing maken we gebruik van hardhouten palen, hardhoutschotten, dekplanken en gordingen. Een gording is een houten balk die aan de voorkant van de beschoeiing wordt geplaatst om de structuur te versterken en te voorkomen dat deze van vorm verandert. De beschoeiing is verankerd met hardhouten palen en draadeinden, waardoor deze recht blijft staan en stevig op zijn plaats blijft.

Voordat we de nieuwe vlonder konden maken, hebben we eerst de oude vlonder weggehaald en afgevoerd. Opnieuw kozen we voor tropisch hardhout vanwege de duurzaamheid tegen zowel water als grond. Om het terras te ondersteunen, hebben we palen in de grond geplaatst en als basis voor de vloer gebruikt. Vervolgens zijn balken gebruikt om de vlonderplanken vast te maken, en tot slot zijn de planken met schroeven aan de palen en balken bevestigd.

De familie was erg blij met het eindresultaat en liet meteen een mooie Google-recensie achter: “Week geleden is er bij ons een nieuwe beschoeiing geplaatst door De Zwart Grondverzet. Gedurende de werkzaamheden werd alles vakkundig en met precisie uitgevoerd. Zeer vriendelijk personeel, gemaakte afspraken worden nagekomen en er wordt meegedacht in oplossingen. Kortom, wij zijn tevreden met het eindresultaat en de snelle oplevering en raden een ieder dit bedrijf aan!”

Terug naar overzicht